Začetni in nadaljevalni podjetniški krožek v polnem zagonu

Začetni in nadaljevalni podjetniški krožek v polnem zagonu

Podjetniški krožek – začetni

1. SREČANJE – 5. 11. 2018

Na spoznavnem srečanju, je bil cilj določiti termin krožka in pa se med seboj dobro spoznati. Med seboj smo si zaupali svoje hobije, ter kaj radi počnemo ob prostem času. Mentor jim je predstavil nekaj uspešnih zgodb, katere pa so začele prav iz problemov iz prostih časov. Nadaljevali so z igro v kateri so napisali svoja pričakovanja in svoje strahove v podjetniškem krožku. Mentor jim je predstavil natančneje delovanje krožka in kaj lahko pričakujejo na zaključku.

 

2. SREČANJE – 12. 11. 2018

Udeleženci krožka so se prvič spopadli z izzivom. Njih izziv je bil, da so morali se slikati v radijskem studiu ter posneti svojo kratko izjavo. Izziv, ki pa je na začetku izgledal zelo težaven, so ga opravili z lahkoto in se pri tem naučili, da je skoraj vse mogoče če se upaš vprašati in imaš pogum.

 

3. SREČANJE – 19. 11. 2018

Cilj srečanja je bil, da so udeleženci spoznali, da je izjemno težko dobiti zavrnitev. Udeleženci so morali opraviti izziv v katerem so morali iti na ulico in na prijazen način ter s spoštovanjem spraševati neznance različne izzive, recimo: ali nam lahko zapojete himno, ali se lahko slikam v vašem plašču,  ali si lahko tesitram vašo obutev. Udeleženci so tako prišli do spoznanja, da je izjemno težko dobiti zavrnitev, če vprašaš na prijazen način, saj smo ljudje po naravi prijazna bitja. Ko pričakuješ ne, dobiš ja.

Podjetniški krožek – nadaljevalni

1. SREČANJE – 5. 11. 2018

Na spoznavnem srečanju, je bil cilj določiti termin krožka. Udeleženci se med seboj ž dobro poznajo iz prejšnjega leta. Skupaj smo določili cilje in pa usmeritve kaj želimo doseči v tem letu.

 

2. SREČANJE – 12. 11. 2018

Z udeleženci smo izvedli brainstormanje za nove ideje. Razdelili smo se v 4 skupine, ki pa so med seboj krožile na 10 min za vsako postojanko. Skupaj smo odgovarjali na vprašanja: kaj si ljudje želijo, kaj ljudje kupujejo, kaj pogrešam v domačem kraju. Na koncu ure, je    morama vsaka skupina predstaviti en problem, ter rešitev za ta problem.

 

3. SREČANJE – 19. 11. 2018

Udeleženci so se razdelili v skupine. Vsaka skupina je dobila svoj izziv, problem, ki ga je morala pretvoriti v poslovno idejo. Razmisliti so morali kaj je njihov produkt, kakšne probleme rešujejo in kdo je njihov kupec. Srečanje smo končali z predstavitvijo teh idej.