Vitamini na palčki: Neža Mlakar, La Popsi

Vitamini na palčki: Neža Mlakar, La Popsi

V sredo, 26. 2. 2020 ob 19.00  v  Kavarni Platz.

Vir: mladipodjetnik.si (celoten članek)

Neža Mlakar in Karmen Meze sta prijateljici iz otroštva, ki sta se, z željo po večji svobodi in boljšemu usklajevanju družinskega in poslovnega življenja, odločili združiti moči in se podati na svoje. Ker se je Karmen že nekaj časa ljubiteljstvo ukvarjala s peko sladic, sta najprej prišli na idejo odprtja slaščičarne. Kasneje pa se je zgodba zasukala v drugo smer.

Ko sta obe skoraj sočasno postali mamici, sta si želeli otrokom ponuditi nekaj okusnega in zdravega. Neža je nekaj časa živela v Ameriki, kjer se je navdušila nad tamkajšnjimi sladolednimi lučkami »popsicles«. Vendar pa so bile te polne sladkorja in dodatkov. Karmen je nekaj časa preizkušala recepte, potem pa ji je končno uspelo izdelati sadni zamrznjeni desert iz 100 % sadnega deleža, brez dodatkov.

Izdelke La Popsi lahko trenutno najdete na policah megamarketov INTERSPAR, kjer so na voljo v sklopu projekta Štartaj Slovenija. Karmen in Neža pa sta za inovativen izdelek prejeti tudi naziv hit produkt leta 2018. V podjetju so trenutno 4 zaposleni in 1 zunanji sodelavec, pomagajo pa si tudi s pomočjo študentov.

 

Več:

PRIJAVITE SE NA DOGODEK – Udeležba je brezplačna

    Ime in priimek (obvezno)

    Elektronski naslov (obvezno)

    Na dogodek se prosimo predhodno prijavite na na obrazcu zgoraj ali na natalija.brumen@lu-trzic.si;  041 611 314; ali 04 592 55 51.