Za nami so tri srečanja Podjetniške akademije 2018

Za nami so tri srečanja Podjetniške akademije 2018

1. SREČANJE (18. 10. 2018)

Prvo srečanje letošnje izvedbe podjetniške akademije je bilo 18.10.2018. Delavnica je potekala v sproščenem vzdušju. V prvem delu delavnice je mentor predstavil potek  in cilje podjetniške akademije ter se spoznal z udeleženci. Udeleženci so predstavili svoje ideje, ki jih želijo razviti oziroma nadgraditi v okviru podjetniške akademije. V drugem delu je mentor v obliki kratkega predavanja predstavil potrebne korake in na kaj mora biti pozoren podjetnik na začetku posla. Delavnica se je zaključila s čisto konkretnimi vprašanji udeležencev glede njihove ideje na katere je mentor podal svoje razmišljanje. Do naslednje delavnice so udeleženci dobili tudi zadolžitve za nadaljnje razmišljanje in razvoj njihove ideje.

 

2. SREČANJE (25. 10. 2018)

Druga delavnica je bila namenjena kristalizaciji ideje. Ker so udeleženci v večini primerov posamezniki z idejo ali ali celo več idejami za svoj posel, je nujno potrebno, da znajo svoje ideje osmislit in fokusirati na eno samo izvedljivo ter uresničljivo idejo. Tokratno delavnico so izvajali 3 mentorji (Matic Breznik, Nejc Konjevič ter Laura Martinčič). Vsak udeleženec je pred celotno skupino predstavil idejo ter s strani mentorjev kot tudi preostalih udeležencev dobil povratno informacijo glede možnosti uresničitve ideje. Poleg kristalizacije ideje, so udeleženci hkrati tudi trenirali prezentacijo ideje/projekta pred ostalimi. Jasen in atraktiven javni nastop je pomembna veščina za podjetnika saj le tako lahko predstavijo svoj posel javnosti.

 

3. SREČANJE (8. 11. 2018) – PRODAJA

Današnja delavnica je bila precej drugačna od včerajšnje. Starejše in izkušenejše gospe, ki razmišljajo o podjetniški poti potrebujejo pač povsem drugačno obravnavo in informacijo kot masa srednješolcev. Zaradi manjšega števila se je predavanje hitro prelilo v skupinski coaching, katerega feedback je bil izreden.