Podjetništvo za osnovnošolce

Ustvarjalnikovi podjetniški krožki v okviru iniciative TržičPodjeten.si so tedenska srečanja mladih z uspešnimi mladimi podjetniki, ki jim pomagajo pri razvoju njihove prve poslovne ideje oziroma pri izpeljavi projekta. Program krožka je nastal v sodelovanju z vodilnimi ameriškimi organizacijami na področju socialnega podjetništva, zato je njegov glavni namen opolnomočiti mlade in jim omogočiti dostop do znanja in praktičnih izkušenj, ki jih navkljub kvalitetnemu šolskemu sistemu težje pridobijo za šolskimi klopmi.

Na Osnovni šoli Križe in Osnovni šoli Tržič sta v prvem polletju šolskega leta 2017/2018 potekala krožka, na katerih so se učenci skozi praktične izzive učili podjetnosti in pridobivanja veščin, ki jim bodo pomagale lažje dosegati zastavljene življenjske cilje. Oba krožka skupaj je obiskovalo okoli 50 vedoželjnih učencev, ki so se enkrat tedensko pod vodstvom mentorja Nejca Konjeviča (vodja mentorjev Ustvarjalnika) srečevali po pouku in ustvarjali prve načrte za projekte, ki so jih izvedli v nadaljevanju.


Ekipa podjetniškega krožka v Kamniku prejela nagrado za “Naj pitch”


Kratek povzetek dejavnosti podjetniškega krožka v OŠ Tržič in OŠ Križe


 

V sklopu podjetniškega krožka so morali učenci opraviti prve korake v svet podjetnosti skozi različne izzive.
V prvem izzivu je mentor ekipo učencev razdelil v dve skupini. Ena skupina se je morala slikati z županom, medtem ko je druga morala priti v eter lokalnega radia. Obema skupinama je uspelo že v prvem poizkusu!

Učenci so od vaje odnesli to, da je danes zelo pomembna vrlina si upati.

 

 

Posnetek iz etra Radia Gorenc:

 

 

 

X