Natečaj za najboljšo poslovno idejo Tržič 2020

V sklopu projekta Tržiški kreativni center, ki ga podpira in financira Občina Tržič, smo odprli nov program ‘Natečaj za najboljšo poslovno idejo Tržič’, ki je del letnega programa 2020.
Dogodek organizira in izvaja Ljudska univerza Tržič v sodelovanju z mentorji in predavatelji, ki imajo na področju podjetništva veliko izkušenj.

 

01. NAMEN NATEČAJA

Namen je spodbujati podjetništvo v lokalnem okolju in omogočiti še neuveljavljenim bodočim podjetnikom prepoznavnost v lokalnem okolju, kakor tudi povezovanje in sodelovanje z lokalnimi podjetji, posamezniki in možnost preboja na širši trg.
Po drugi strani je namen tudi zmanjševanje brezposelnosti in dvig aktivnosti občanov na področju inovativnih, tržnih, gospodarskih idej, ki bi pripomogle ne samo k uspehu posameznikov in podjetij, ampak tudi k uspehu lokalnega okolja.

 

02. POGOJI PRIJAVE 

Na Natečaj za najboljšo poslovno idejo Tržič 2020 se lahko prijavijo vsi, ki so dopolnili 18 let, ki imajo zanimivo in inovativno poslovno idejo, ki pa še ni razvita, a ima potencial v prihodnosti. Na natečaj se lahko prijavijo tudi registrirana podjetja in zavodi, vendar pod pogojem, da so registrirali dejavnost po 1. 1. 2019.
Prijavijo se lahko tako posamezniki kot ekipe. Prijava je možna na spletni strani www.trzicpodjeten.si, lahko pa jih tudi osebno izpolnite na Ljudski univerzi Tržič od 3. 1. 2020 do 31. 1. 2020.
Prednost bodo imeli občani, seveda pa se lahko prijavijo tudi kandidati iz drugih občin. Slednji bodo izbrani, če bodo še prosta mesta. Sprejeli bomo največ 10 poslovnih idej.
PODALJŠAN ROK PRIJAVE DO 5. 2. 2020.

 

03. POTEK NATEČAJA

Prijavitelji bodo deležni dveh brezplačnih delavnic v okviru 8 ur, z namenom, da bodo poslovne ideje na pravi način predstavljene pred javnostjo in strokovno žirijo. Delavnice bodo potekale v prostorih Ljudske univerze Tržič.

 

04. VSEBINA

Prvi termin: Testiranje in predstavitev ideje

Delavnica bo namenjena kristalizaciji ideje, ki jo imajo udeleženci za svoj posel. Na delavnici bodo preverjali hipoteze in domneve, ki jih mora vsak podjetnik na začetku poti preveriti. Delavnica se bo začela s predstavitvijo udeležencev in predstavitvijo idej, znanj in veščin, ki jih premorejo. Udeleženci se bodo potem posvetili kristalizaciji ideje, kar pomeni, da bodo s pomočjo mentorja ocenili izvedljivost ideje (tehnično, finančno in tržno). Cilj delavnice je, da odidejo prepričani, ali bo njihova ideja lahko uresničljiva ali bodo potrebne kakšne prilagoditve same ideje ali poslovnega modela zanjo.

Drugi termin: Priprava na pitch

Udeleženci se bodo naučili, kako sestaviti t. i. Pitch deck, predstavitev svojega produkta. Dobili bodo potrebne informacije o tem, kaj naj takšna predstavitev vsebuje in kakšna naj bo priprava na finalni nastop.

Tretji termin: Zaključek:

Predstavitev pred javnostjo in strokovno žirijo v Kavarni Platz v Tržiču ter potegovanje za najboljšo poslovno idejo Tržič 2020. Podelili se bosta tudi nagradi za najboljšo idejo z družbenim učinkom in za najboljšo pitch predstavitev.

 

05. FINANČNE NAGRADE:

PRVA NAGRADA: Najboljša poslovna ideja Tržič 2020; podelili bomo finančno nagrado 500 eur

DRUGA NAGRADA: Najboljša podjetniška ideja z družbenim učinkom; podelili bomo nagrado 300 eur

TRETJA NAGRADA: Najboljša pitch predstavitev; podelili bomo nagrado 200 eur

 Nagrade se med seboj ne seštevajo.

 

SESTAVA STROKOVNE KOMISIJE

Po enotnem vzorcu ocenjevanja/kriterija,  bo tričlanska strokovna komisija na finalnem nastopu, kandidate oz. predstavitve poslovnih idej ocenila ter odločila in podelila tri nagrade, ki so zgoraj navedene.

Strokovno komisijo bo izbral organizator programa, v tem primeru Ljudska univerza Tržič.

Tričlansko komisijo bodo zastopali strokovnjaki s področja podjetništva.

06. PRIJAVA NA NATEČAJ


    ženskimoški


    dijakštudentzaposlennezaposlenupokojenendrugo


    07. KONTAKT:

    Za vse dodatne informacije smo na voljo na Natalija.brumen@lu-trzic.si ali na 041 611 314