Med nominiranimi tudi SKILER, zmagovalna ideja naše PODJETNIŠKE AKADEMIJE 2017!

Med nominiranimi tudi SKILER, zmagovalna ideja naše PODJETNIŠKE AKADEMIJE 2017!

USTVARJALNIKOVA KONFERENCA 2018
DEVET INOVATIVNIH PODJETIJ NAJSTNIKOV Z OBEH STRANI OCEANA BO POSTAVILO OGLEDALO TISTIM, KI GOVORIJO O IZGUBLJENIH MILENIJCIH

 

LJUBLJANA – danes ob 17.00 se bodo v Centru Inovativnega Podjetništva v Ljubljani javnosti prvič predstavila mladinska podjetja, ki so svojo pot začela pod okriljem Ustvarjalnika. Večina izmed njih svoje produkte že uspešno ponuja na tujih trgih. Mednarodna komisija vlagateljev bo izbrala »Naj mladinski startup 2018«

 

»Ne bojim se prihodnosti, ker si jo bom ustvarila sama« je po zmagi na lanskem tekmovanju za naj mladinski startup povedala Sara Hrašar, lanskoletna zmagovalka, ki zdaj študira na eni najbolj cenjenih podjetniških univerz v ZDA, Watson.

 

Podobna miselnost je skupna devetim najbolj izstopajočim najstniškim ekipam, ki bodo svoja uspešna podjetja predstavile na tradicionalni konferenci Ustvarjalnika ob koncu šolskega leta. Upravičeno – Večina od njih je razvila inovativne produkte ter uspešno začela prodajo. Konferenca se zaključuje z izborom naj mladinskega startupa 2018, a organizatorji poudarjajo, da je bolj pomembno sporočilo zelo uspešnih podjetniških idej, ki se predstavljajo.

 

»Čisto vse produkte, ki se bodo predstavili danes, si brez težav predstavljam na prodajnih policah. Nekateri sklepajo posle, ki so zagotovo odskočna deska do zelo uspešnih podjetij,« pojasnjuje Matija Goljar, ustanovitelj Ustvarjalnika. Dodaja, da je to najboljši dokaz, da moramo verjeti v sposobnosti generacije, ki trenutno odrašča, saj si »nekdo, ki se ta hip pogaja za milijonsko distribucijsko pogodbo pač ne zasluži nalepke izgubljen najstnik!«

 

Namen konference je, da se podjetniške zgodbe mladih predstavijo kot pozitiven zgled in alternativa prepričanju, da je vsaka naslednja generacija slabša. Inovativnosti in znanj mladim ne manjka in če dobijo ustrezno oporo in podporo, bo večina svoje ideje tudi uresničila.

 

FUNDACIJA ZA USTVARJALNE MLADE

Ustvarjalnik bo na dogodku predstavil Fundacijo za Ustvarjalne mlade, ki jo ustanavlja skupaj s skupino najbolj uglednih slovenskih podjetij. Njen namen bo štipendirati in mentorsko podpirati mlade, ki se ukvarjajo z izstopajočimi obšolskimi projekti. Ob začetku prihajajočega šolskega leta bo podelila prvih deset štipendij za tiste, ki si jih bodo najbolj želeli uresničiti.

 

Podjetja, ki se predstavljajo:

 • DEAR COLLEGE (ZDA) – Izobraževalna platforma kot alternativa univerzam
 • LED (HUN) – Z upravljanjem oprimkov prek telefona do pametne plezalne stene
 • HESTIJA (SLO) – Srednješolska avtorica štirih literarnih del ustanovila založbo za mlade
 • grEAT (HUN) – skener deklaracij, ki v infografiki prikaže sestavine prehranskega izdelka
 • LAY OF THE LAND (ZDA) – opolnomočenje domačih obrtnikov skozi 3d tiskanje
 • SKILER (SLO) – naprava, ki ljudem z Downovim sindromom omogoča smučanje
 • SHARE ONE LOVE (ZDA) – agencija, ki zaposluje mlade, ki so zapustili zapor
 • PROTOCAMEL (SLO) – prehranska dopolnila za povečanje hitrosti dirkalnih kamel

 

Govorniki:

 • GEORGE DERISO, Apple, Gartner, Unreasonable Institute
 • PRIMOŽ ZUPAN, mBills, Halcom
 • JENNA O’BRIEN, Watson University

Z dogodka bomo pripravili prenos v živo (Livestream) ter v spletno mapo objavljali fotografije.

POVEZAVA DO MAPE S FOTOGRAFIJAMI: www.goo.gl/5MGhTU

POVEZAVA DO PRENOSA V ŽIVO: www.goo.gl/XgEX54

 

 

 

Ustvarjalnik mlade uči, kako se preživljati z delom, ki jih veseli. Skozi enoletni program podjetniških krožkov srednješolcem pomagamo, da izpeljejo svoj prvi projekt. Na tak način pridobijo znanja, veščine in poznanstva, ter izkušnjo zaradi katere lahko to storijo tudi v bodoče. S tem jih pripravlja na prihodnost. Vizija Ustvarjalnika je svet, v katerem nihče ni omejen s svojimi okoliščinami, ker si zna priložnosti ustvariti sam.