1. Turizem (25. 2. 2016)

Tema večera: turizem (25. 2. 2016)

Prvi podjetniški večer bo tokrat posvečen poslovnim priložnostim v turizmu. Iskali bomo odgovore na vprašanje, kako povezati male lokalne zgodbe v globalno zanimive turistične produkte in s tem oblikovati dober posel. Odgovore na to vprašanje nam bo ponudil osrednji gost večera, gospod Matjaž Pavlin, avtor in soavtor izjemno uspešnih in večkrat nagrajenih turističnih produktov kot so Turizem v zidanicah, Splavarjenje z Rudolfovim splavom po reki Krki in Zgodba o cvičku na Matjaževi domačiji. Matjaž je tudi direktor turistične agencije Kompas Novo mesto.

 

 

Osrednji gost večera: Matjaž Pavlin

matjaz-pavlin

O meni

Že skoraj 30 let sem v turizmu, direktor Kompasa Novo mesto, avtor in soavtor številnih inovativnih turističnih produktov, kot so: Splavarjenje z Rudolfovim splavom po reki Krki, Zgodba o cvičku na Matjaževi domačiji, Turizem v zidanicah. Matjaževa domačija in zidanice so prejele Srebrnega Sejalca za drugi najbolj inovativni turistični produkt leta 2008 oz. 2010.

Kot agencija Kompas Novo mesto smo aktivno sodelovali pri različnih razvojnih turističnih projektih na Dolenjskem, med drugim pri projektu Po poteh dediščine Dolenjske in Bele krajine, Regijska mreža tematskih poti (3000 km pohodnih, kolesarskih, jahalnih in vodnih poti), Dolenjska.eu (celostna grafična podoba Dolenjske, pet osnovnih turističnih produktov…) in na razvoju produkta Turizem v zidanicah, ki postaja vse bolj prepoznaven, tako na Dolenjskem, kot tudi v Sloveniji nasploh. Sodelovali smo tudi na različnih projektih prenosa dobrih praks na Hrvaškem, v BIH, Srbiji in v Makedoniji. Veliko tujih skupin smo pripeljali na oglede primerov dobre prakse tudi na Dolenjsko, pa tudi širše po Sloveniji.

Osebno se nenehno izobražujem, hodim na različne seminarje in delavnice, trenutno pa zaključujem tudi magistrski študij Turizma (Univerza v Mariboru, Fakulteta za turizem Brežice), kjer sem najstarejši študent.

 

Več: www.kompas-nm.si,  www.zidanice.sihttp://www.education-travels.comwww.matjazeva-domacija.siwww.slovenia-heritage.net/ttwww.visitdolenjska.eu

 

Utrinki večera

Foto: Luka Rener

Vabilo na podjetniški večer

Posnetek predavanja osrednjega gosta