Koledar podjetniških dogodkov

Apr
24
sre
Kreativni podjetniški večer – Matej Feguš @ Kavarna Stara Godba
Apr 24 @ 19:00 – 20:30

Matej Feguš je večinski lastnik in direktor podjetja Donar d.o.o., enega najbolj priznanih slovenskih proizvajalcev pohištva, ki je kupce na globalni ravni prepričalo s trajnostnim oblikovanjem, uporabo industrijskega odpada kot materiala prihodnosti, ter poslovno etiko. Podjetje s trajnostnim načrtovanjem izdelkov na mednarodnem prizorišču dobiva vedno večjo prepoznavnost in je izbrano za  primer dobre prakse na področju krožnega gospodarstva v EU in LAC.

Številne mednarodne nagrade s področja oblikovanja (Red DOT, German Inovation award, EUIPO design finalist) ter področja trajnosti (Green Product award winner) jih uvrščajo med trendsetterje na področju trajnostnega načrtovanja.

Kot mentor deluje v številnih programih (Goodbiz, CEED, Reinovator, PKP idr), kjer prinaša bogate izkušnje z gradnjo odnosov zaupanja s strankami, poslovnimi partnerji ter razumevanje trajnostnih vzorcev potrošnje in vključujoče družbe.

Poleg številnih nagrad in priznanj je sodeloval tudi v skupini za pripravo Strategije Slovenije 2050, bil finalist izbora Gazele 2015, ter leta 2014  prejel nagrado za CEED globalnega podjetnika leta.

Ime in priimek (obvezno)

Elektronski naslov (obvezno)

Maj
8
sre
Kreativni podjetniški večer – Chef Uroš Štefelin @ Kavarna Stara Godba
Maj 8 @ 19:00 – 20:30

Uroš Štefelin že dolga leta sodi v sam vrh slovenskih kuharskih mojstrov. Kariero je začel kot kuhar v Vili Bled in nadaljeval v Grand Hotel Toplice. Prvič je postal šef kuhinje v hotelu Astoria – restavraciji, ki deluje v okviru višje gostinske šole na Bledu. Med drugim se je izobraževal tudi v Franciji in kar nekaj časa preživel pri Ericu Sapetu, enemu najbolj znanih provansalskih chefov. Znanje je srkal tudi v italijanski restavraciji z dvema Michelinovima zvezdicama – San Hubertus v Dolomitih.

S svojo kreativnostjo je opozoril nase v Hotelu Triglav oziroma v Restavraciji 1906 na Bledu, kjer je pustil neizbrisen pečat. Prepoznaven je postal tudi kot nepogrešljivi član triperesne blejske deteljice (projekt 3 chefi), ki jo tvori skupaj z Binetom Volčičem in Igorjem Jagodicem. Z Bleda se je pred petimi leti pomaknil malo bliže Ljubljani, v Vilo Podvin v Mošnje pri Radovljici, kjer ustvarja še danes. Kot rad pove, se po navdih obrača v čas svojega otroštva, ko je v domači kuhinji dišalo po slovenskih jedeh in ko so pripravljali domače klobase ter se sladkali s suhimi tepkami. Tako obuja pozabljene tradicionalne slovenske jedi in napitke, pri čemer uporablja sezonske sestavine z domačega vrta in z okoliških kmetij, ter jih – s sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo – nadgradi v jedi nove slovenske kuhinje. Začini jih tudi s filozofijo francoske in mediteranske kuhinje.

Pravi, da jima je s poslovno partnerico Marcelo Klofutar uspelo predvsem zaradi povezovanja v domačem okolju (Okusi Radolce, Podvinska tržnica, CUDV Radovljica, Srednje in Višje gostinske šole) in širše (Združenje JRE).

Na podjetniški večer se prosimo predhodno prijavite na prijava@trzic.si; natalija.brumen@lu-trzic.si; ali na 041 611 314.

Udeležba je brezplačna.

X