Izbrana je bila najboljša poslovna ideja Tržič 2021

Izbrana je bila najboljša poslovna ideja Tržič 2021

» Čas za ideje je pravi takrat, ko se odločimo, da bomo začrtano pot pripeljali do cilja.«

Na Ljudski univerzi Tržič smo tudi letos uspešno zaključili ‘Natečaj za najboljšo poslovno idejo Tržič 2021’, ki je potekala v sklopu Tržiškega kreativnega centra, ki ga financira Občina Tržič. S tem podpiramo zlasti mlado generacijo, ki želi svoje ideje spremeniti v posel.

Pod vodstvom mentorja Breznik Matica, je 10 udeležencev ‘pililo’ njihove poslovne ideje. Med njimi so bili Erik Luznar; Lejla Glavič; Urša Sermek; Dita Kočevar (skupina treh punc);  Jaka Jankovec in Anže Perčič; Nina Čuk; Tamara Melnyk; Petra Ahačič; Simona Praprotnik.

Šest najboljših in izvirnih idej, se je na zaključni prireditvi pred tričlansko komisijo potegovalo za dve glavni nagradi, v obliki Power point pitch predstavitve.

Prvo nagrado, za Najboljšo poslovno idejo, je prejel Erik Luznar, poklicni čebelar iz Begunj na Gorenjskem, z unikatnim izdelkom ‘Dišeči čebelji vosek’, ki se nad plamenom v izparilniku stopi in prostor očisti in odišavi. Njegova darilna lesena embalaža vsebuje 12 unikatnih, ročno izdelanih dišečih voskov.

Drugo nagrado za najboljši družbeni učinek, pa je prejela Lejla Glavič iz Tržiča, s svojo unikatno, tradicionalno sladico ‘ŠtruklCup’, sestavljeno iz dveh posebnih in združenih receptur. Sladica se že pridno streže v kavarni Platz v Tržiču.

Obe nagradi je podelil župan Občine Tržič, Borut Sajovic in obeležil edinstven trenutek naših dveh zasluženih nagrajencev.