Izbrana je bila najboljša poslovna ideja Tržič 2020

Izbrana je bila najboljša poslovna ideja Tržič 2020

Ljudska univerza Tržič je  9. 4 . 2020, uspešno zaključila podjetniški program, ‘Natečaj za najboljšo poslovno idejo tržič 2020’, ki je potekal v sklopu Tržiškega kreativnega centra, ki ga financira Občina Tržič. Na natečaj se je prijavilo sedem udeležencev.

Preko online komunikacije,  so udeleženci predstavili svoje poslovne ideje  v obliki Power point pitch predstavitve. Prav  vsi so presenetili s svojimi poslovnimi idejami in s prepričljivimi nastopi. Poleg obeh nagrajencev so sodelovali še:

Maja Plementaš, Metka Bertoncelj, Janja Pečelin, David Toporš; Jan Potočnik. Tričlanska komisija v zasedbi: Matic Breznik; Nejc Konjevič in Tilen Tomazin,  je po strokovnem premisleku in ocenjevanju, glavno nagrado za Najboljšo poslovno idejo namenila poslovni ideji MOJ PLAN. Idejo o prvem Slovenskem 50-listni bloku, tiskanemu na popolnoma recikliranem papirju,  je zasnoval Ian Polak Rožac iz Tržiča. V povsem drugačnem in svojstvenem ‘bloku dnevnih opravil’,  so že v naprej oblikovane razpredelnice, seznami in urniki, ki ga uporabnik poljubno dopolnjuje.  Izdelek je zasnovan, oblikovan & tiskan v Sloveniji. Sam je povedal, da je 50 blokov že stestiral, in da je bil, zanimivo, odziv najbolj uspešen pri mlajših generacijah, predvsem pri študentih in mladih podjetnikih.

Druga nagrada, za najboljšo poslovno idejo z družbenim učinkom, pa je bila podeljena Sabini Ferjan iz Tržiča. Ime ideje je Ukart (unikatna keramika, ki povezuje tradicijo, elemente iz okoliške narave in rokodelstvo v zaokroženo celoto).

Poleg unikatnih izdelkov iz gline in porcelana, zraven dodaja tudi zeliščne čaje, in mila, pridelana na naravni bazi. Izdelek tako dobi dovršeno, namensko uporabo. Na tak način, pove sama,  se lahko izdelek promovira kot tipično lokalni in slovenski proizvod in pripomore k turistični dejavnosti lokalnega okolja.