Dogajanje v osnovnošolskih podjetniških krožkih 2. del

Dogajanje v osnovnošolskih podjetniških krožkih 2. del

Podjetniški krožek – nadaljevalni

9. SREČNJE – 21. 1. 2019
Na devetem srečanju smo izpolnili mini Canvass model, kjer so učenci podrobneje analizirali idejo in spoznali njihovo konkurenčnost, to je prednosti ter kje se razlikujejo pred ostalimi. Odgovorili smo na pomembna vprašanja, kot so kakšen problem sploh rešujejo, kako ta problem rešujejo in zakaj je zanimiv potencialnim uporabnikom, kot tudi investitorjem. Zelo pomembno za njih je bilo, da so svoje ideje dosti bolj definirali in tako začeli z delom na njih.

10. SREČANJE – 28.1. 2019
Na desetem srečanju smo skupaj z učenci analizirali vse ideje ter presodili katero idejo je vredno nadaljevati in katero ne. Tukaj smo delali predvsem na tem, da spoznajo, da niso vse ideje enako dobre ter izvedljive. Zaradi boljše efektivnosti so se nato pomešali v ekipe.

11. SREČANJE – 4. 2. 2019
Na enajstem srečanju smo skupaj pregledali konkurenco, to pomeni, da smo podrobneje analizirali kako oni to počnejo in predvsem kaj počnejo. Skupaj smo se nato pogovorili kakšne so razlike in kje vidijo učenci možnosti izboljšave na samem produktu.

12. Srečanje – 12. 2. 2019
Na dvanajstem srečanju smo delali na prototipih. Učenci so tako predstavili prvi koncept prototipa. Skupaj smo začeli na fizični realizaciji prototipa, ki ga bodo učenci dokončali doma.