Startup vikend

Podjetniški startup vikend za študente in srednješolce

Startup vikend je tridnevni vikendogodek, katerega namen je izstreliti čim več svežih idej mladih ustvarjalcev v Tržiču.

Startup vikend je podjetniški maraton, na katerem lahko v treh dneh razviješ svojo idejo od prve zamisli do produkta, ki ga lahko prodaš. Na njem bodo mladi pod vodstvom mentorjev izdelali svoje prve poslovne projekte in jih predstavili komisiji z namenom, da ti projekti zaživijo tudi v bodoče.

V petek popoldne se bodo udeleženci dogodka zbrali in pričeli s predstavitvami svojih poslovnih idej. Izmed njih bodo izbrane najboljše in nato oblikovane skupine udeležencev z različnimi komplementarnimi znanji, potrebnimi za realizacijo teh idej.

Udeleženci bodo s pomočjo mentorjev Ustvarjalnika z metodami sodobnega podjetništva (vitko podjetništvo, SCRUM itd.) razvijali svoje poslovne ideje. Namen programa je, da mladi spoznajo in razumejo proces razvoja ideje od kristalizacije ideje in razumevanja problema, ki ga rešujejo, do produkta ali storitve.

Ekipe imajo nato cel vikend čas, da iz osnovne zamisli pripravijo zanimiv prototip, ki ga bodo v nedeljskem zaključnem delu dogodka predstavili pred komisijo.

Poslovna ideja ni pogoj za sodelovanje na vikendu.